Jabłecznik z kruszonką
3 szkl. mąki
6 żółtek
1 kostka margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części.
6 białek
¾ szklanki cukru
1 kisiel cytrynowy
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, na końcu dodając kisiel.
Jedną część ciasta rozwałkować i ułożyć na blasze, wyłożyć na nią mus jabłkowy i pianę z kisielem. Okruchy zrobić z drugiej części ciasta. Piec około 45 min.
3 szkl. mąki
6 żółtek
1 kostka margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części.
6 białek
¾ szklanki cukru
1 kisiel cytrynowy
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, na końcu dodając kisiel.
Jedną część ciasta rozwałkować i ułożyć na blasze, wyłożyć na nią mus jabłkowy i pianę z kisielem. Okruchy zrobić z drugiej części ciasta. Piec około 45 min.
Ja jeszcze na mus rozłożyłam mrożone maliny. Z wiśniami też dobre. Pychota. Palce lizać!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz